Geschil in de zorg

Hopend op eerherstel….

Een paar dagen geleden heb ik een paginagroot artikel gelezen in NRC-Next. Een Orthopeed is in 2006 aangeklaagd wegens het uitvoeren van te experimentele operaties aan de wervelkolom. Hierdoor is een conflict ontstaan, met alle gevolgen van dien. Het heeft ontzettend veel impact gehad op de persoon in kwestie.

Excuses

Er zijn verschillende (proces-)fouten de revue gepasseerd. Uiteindelijk bleek de aanklacht onterecht te zijn. Vele mensen hebben hun excuses aangeboden, waaronder ook de Inspectie, die tevens tegemoet is gekomen qua onrecht, leed en schade. Echter heeft het desbetreffende ziekenhuis deze stap (nog) niet genomen, sterker nog; deze weigert het gesprek aan te gaan.

De Orthopeed is moegestreden, wil niet weer in een juridisch proces belanden, wat overigens op financieel gebied ook veel vraagt. Hij heeft aangegeven dat eerherstel heel belangrijk voor hem is. Er zijn nog meer wegen om dat te bereiken, naast het procederen. Ik denk natuurlijk meteen aan mediation.

Mediation

Mediation zou in deze situatie veel kunnen betekenen. Echter is er dan wel de voorwaarde dat men vrijwillig deelneemt aan de mediation en dat er commitment is. Er wordt van de partijen verwacht dat deze zich inzetten om tot een dialoog en oplossing te komen.

Middels mediation zou deze Orthopeed zeker zijn erkenning kunnen krijgen. Er is kans om excuses te maken, zaken te verhelderen, uit te leggen hoe het verlopen is en waarom en er kunnen afspraken worden gemaakt. Win-Win zou je zeggen.

Mijn  advies aan dit ziekenhuis is; Haal je hakken uit het zand! Waar ben je bang voor en wat is er te verliezen? Ga met een mediator om tafel en probeer het gesprek aan te gaan. Erger wordt het niet, wel beter.

Bron: NRC-Next donderdag 31 januari 2019

Uitgelichte afbeelding: pexels

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.