Mastermind group

Mastermind club

Wellicht denk je nu hetzelfde als ik….Mastermind…Dat is toch dat spel met die pinnetjes met kleurtjes (alhoewel dat ook aan bovenstaande afbeelding kan liggen…)? Ja, dat klopt. Alleen heeft deze term dus meerdere betekenissen.

Wat is het?

Zoals Napoleon Hill (één van de eerste schrijvers van zelfhulpboeken, geboren in 1883, Amerika) beschreef over een mastermind groep:

“De coördinatie van kennis en inzet van twee of meer mensen, die werken naar een bepaald doel, op een harmonieuze en positieve manier.” En verder…
“Twee breinen komen nooit samen zonder dat ze een derde, onzichtbare en ontastbare kracht creëren, die je ook het derde brein kunt noemen [the master mind].”

Waar komt het nu op neer? Eigenlijk simpel; Om de zoveel weken kom je bij elkaar. De groep bestaat uit minimaal twee deelnemers. Je geeft elkaar feedback op je plannen, aanpak van bepaalde zaken etc. Ieder heeft zijn eigen expertise en kan elkaar verder helpen. Je hebt opmerkingen, vragen, een kritische noot en tips naar elkaar. Je stelt doelen en houd elkaar op de hoogte van je voortgang en wins. Via een mastermind groep ga je anders naar je onderneming, mening, gevoel en leven kijken.

Hoe kom ik erop?

Een vriendin van mij heeft een eigen onderneming. Ze schrijft blogs over alles wat een werkende moeder bezig houdt. Het was haar idee om onze krachten te bundelen, met nog twee andere vrouwen die tevens (naast hun baan en gezin) een eigen bedrijf hebben (de een heeft haar bedrijf gericht op zwangerschap en dragen en de ander is ook mediator).

Zo gezegd, zo gedaan. Op een zaterdagavond vertrokken we naar de woning van een van ons. Overigens hadden we elkaar nog nooit ontmoet of gesproken. Op mijn vriendin na dan…..Eerst begonnen we over onze gemeenschappelijke deler; de kinderen. Maar al gauw kwamen terecht op onze ondernemingen en hadden we tips voor elkaar. We hebben lange, ook wel kritische, interessante en leuke gesprekken gevoerd. En dat we elkaar niet kenden, maakte helemaal niet uit. Het is ook leuk om juist andere mensen te treffen! Het maakt je weer wat rijker.

Na het praten over…zijn we ook actief aan de slag gegaan met een visionboard. Mijn vriendin had canvas schilderijtjes en tijdschriften meegenomen. Hieruit hebben we teksten, quotes, woorden en afbeeldingen geknipt met in ons achterhoofd; waar streef je naar in 2019? Waar wil je meer van? Of juiste een reminder aan iets wat je niet wil. Ieder heeft zijn eigen, passende bord gemaakt. Allemaal heel anders, maar dat maakt het juist leuk!

Wij hebben weer een datum geprikt voor de volgende bespreking. Ik vind het echt een aanrader. Dus mijn advies; verzamel mensen en start een mastermind groep!

Bron Afbeelding

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.