Mediation op de OK

Mijn artikel in de Nederlandse OK-krant!

Wat doe je als er gevraagd wordt of je onlangs geschreven artikel her gepubliceerd mag worden??!! Niet moeilijk toch? Natuurlijk mag dat!

Mediation inzetten binnen ziekenhuizen

Omdat ik heel wat jaren als operatie-assistent werkzaam ben geweest, ben ik ervan overtuigd dat mediation hier heel goed inzetbaar is. Binnen het ziekenhuiswezen speelt er nogal wat. Helemaal nu, met hoge werk- en prestatiedruk, hiërarchie, de ‘gewone’ werknemer die alle ballen maar hoog probeert te houden en er voor de patiënt wil zijn…..

Natuurlijk komen conflicten overal voor. Ook dus in de zorg. Als je zo intensief samenwerkt, dag én nacht, dan moet je conflicten aanpakken. Vaak suddert het al een tijd, men wil zich niet laten kennen en wil professioneel blijven. Op een gegeven moment is dat natuurlijk niet meer vol te houden. Dan is er mediation. Helaas weten mensen daar niet veel vanaf, of kennen het alleen qua inzet met scheidingen. Daar wil ik dus wat aan doen!

Operationeel Magazine

Om mediation meer aandacht te geven en mensen werkzaam binnen het ziekenhuis daarop de attenderen, heb ik de kans gekregen om een artikel in het Operationeel Magazine van Maart (’19) te mogen schrijven. Daar was ik al erg blij mee (overigens is deze ook via de MfN-site te lezen). Vervolgens kreeg ik dus de vraag of ze het mochten her publiceren in de Nederlandse OK Krant met een oplage van 6500! Daar hoefde ik geen seconde over na te denken. Natuurlijk, graag zelfs!

Overigens is het verschil tussen deze twee bladen dat Operationeel specifiek gericht is op de Operatie-assistent, terwijl de OK Krant bestemd is voor een breder publiek; ál het OK personeel (denk aan anesthesie, Centrale Sterilisatie Afdeling, Leidinggevenden, Verkoever/Voorbereiding en snijdend specialisten).

Artikel in De Nederlandse OK-krant

Niet alleen werd mijn artikel opnieuw gedrukt, maar ook hebben ze een oproep geplaatst die vaker terug gaat komen.

Middels deze oproep kunnen werknemers van de operatiekamercomplexen in Nederland vragen rondom mediation en conflicten (anoniem) stellen. Via de redactie komen die bij mij terecht.

Ik ben benieuwd! Kom maar op!

En dan hierbij natuurlijk mijn artikel: De Nederlandse OK Krant

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.