Sterk in je werk week

Nieuw; Trainingen!

In november is het weer zover: de “Sterk in je werk week” in de zorg gaat van start. Deze week staat in het teken van de werknemer. Die mag zich inschrijven voor diverse workshops of trainingen, die hij/zij onder werktijd mag volgen. Dat kan van alles zijn; er worden hele uiteenlopende dingen aangeboden. Ook Samen naar een oplossing mediation biedt trainingen aan.

Trainingen

Gezien mijn achtergrond in het ziekenhuiswezen, weet ik wat er speelt, wat de mentaliteit is van het personeel en waar deze tegen aanlopen. Graag biedt ik hierin de helpende hand. Met mediation  kan ik al wat betekenen, maar dan is een conflict al wat verder gevorderd. Middels toegespitste trainingen kan ik wat handvatten aanreiken, waar men in de praktijk mee uit de voeten kan.

Er zijn 4 trainingen mogelijk:

1. Grip op je grens.

Hoe geef jij je grens aan? Of kom je er meestal achteraf pas achter dat deze met voeten getreden is? In elke situatie kan die grens ook verschuiven. Hoe voel jij deze aan, hoe pak je hem terug als hij gepasseerd is, maar vooral; hoe zorg je dat  je deze effectief kan aangeven en handhaven? Tijdens een actieve training gaan we hiermee aan de gang.

2. Agressie op de poli

Vast een bekend fenomeen..helaas. Iedereen zal er weleens mee te maken krijgen of hebben gehad, een agressieve patient. Misschien had deze het wel niet op jouw gemunt, maar zo voelde het wel. Wat kun je hiermee doen? Dit en meer rondom dit thema behandelen we tijdens deze training.

3. Bemiddelen in je team.

Jij bent leidinggevende van een afdeling. Vele mensen staan elke dag weer paraat om het beste van zichzelf te geven. Die mensen hebben allemaal een ander karakter en dat kan botsen. Niet erg, is normaal en hoort er gewoon bij. Maar soms kan het zoveel wrijiving opleveren dat het functioneren wordt  belemmert. Wat kun jij dan doen? Welke rol neem pak jij en hoe hanteer je die? Wat zijn de vervolgstappen die je kan ondernemen? Dit en meer in deze actieve training waarbij theorie en oefenen elkaar afwisselen.

4. Conflictstijlen. Welke gebruik jij?

Klinkt misschien niet heel boeiend; conflictstijlen, maar ze geven wel degelijk iets aan. Als je inzicht krijgt in welke conflictstijl jij meestal manoeuvreert, dan weet je ook hoe de reactie daarop zal zijn. Hoe kun je hiermee spelen om je belangen te behartigen?

Interesse?

Er zijn al wat boekingen voor in de ‘Sterk in je werk week’. Mocht ook jij interesse hebben, laat het dan snel weten. Dan kijken we wat ik voor jouw organisatie kan betekenen.

 

Ook buiten de Sterk in je werk week ben ik inzetbaar als trainer. Trainingen op maat zijn ook mogelijk. Graag hoor ik uw wensen.

Mail naar: info@samennaareenoplossing.nl of bel: 06 3000 3960

Op bovenstaande trainingen berust copyright

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.