Wie ben ik?

Die mediator die u graag van dienst is, dat ben ik, Laura Haket. Getrouwd en moeder van drie kinderen. Geboren en getogen in Noord-Brabant, verhuisd naar de Randstad waar ik woonachtig ben in Berkel en Rodenrijs. Tevens ben ik werkzaam als coördinator van de Buurtbemiddeling in Rijswijk (ZH).

Voorheen was ik werkzaam in de zorg als operatieassistent. Een baan met een hoge mate van verantwoordelijkheid, maar waarin ik het een en ander miste. Meer zelfstandigheid bijvoorbeeld, maar ook persoonlijk contact en meer tijd om aandacht aan patiënten te schenken. Op een gegeven moment werd het mij duidelijk; Hier ben ik niet meer op mijn plek, ik ben niet gelukkig. Hoe mooi het vak als operatieassistent ook is. Ondanks dit gevoel is het een strijd geweest om de knoop door te hakken. Toch heb ik het roer omgegooid, ontslag genomen en besloten om fulltime voor mijn jonge gezin te gaan zorgen.

Men zegt weleens dat er vanzelf wat op je pad komt. Ik had daar zo mijn twijfels over, maar ondertussen kan ik het beamen. Na een zoektocht is de opleiding tot mediator mij aangeraden. Het past bij mij.

Als persoon ben ik op mijn best als ik naar mensen kan luisteren, ze mag begeleiden, adviseren en tot steun kan zijn. Graag neem ik een vertrouwenspositie in en neem zorg uit handen. Dit zijn kwaliteiten die ook voorop staan in mediation. Blij word ik als ik zie hoe een bemiddelingstraject zich ontwikkeld. Men doorloopt vele stadia van emoties, maar als deze bedaren, er begrip én ruimte ontstaat voor ieders verhaal, kan men op eigen kracht samen een oplossing bereiken. Dat is mooi!

Mijn werkervaring als operatieassistent komt betreft mediation in de zorgsector goed van pas. Voor het oplossen van geschillen binnen de ziekenhuizen bied ik dan ook zeker toegevoegde waarde. Graag help ik werknemers in de zorgsector om weer plezier in hun werk te kunnen ervaren.

Waar ik voor sta?

Mediation Conflictbemiddeling Berkel en Rodenrijs Toegankelijk

Toegankelijkheid, makkelijk benaderbaar

Tijdens het mediationtraject zorg ik graag voor een sfeer waarin u zich op uw gemak voelt. Waarin u zich durft open te stellen. Ik als mediator sta niet bóven u; U mag er zijn, met al uw facetten. Zo leggen we samen een goede basis waarvan we later de vruchten kunnen plukken.

Mediation Conflictbemiddeling Berkel en Rodenrijs Toewijding Doortastenheid

Toewijding en doortastendheid

Met aandacht en nieuwsgierigheid naar ieders verhaal en beweegredenen, zal ik mij ten volle inzetten om uw conflict tot een goed einde te bemiddelen. Ik vraag door tot de kern en de pijnpunten op tafel liggen. Soms is dat confronterend. Het is in elk geval nodig om helderheid en nieuwe inzichten te krijgen. Zowel voor uzelf en de andere partij(en), als voor mij als mediator.

Mediation Conflictbemiddeling Berkel en Rodenrijs Empathie

Empathie

Een luisterend oor, erkenning, begrip en aandacht voor de mens en onderlinge relaties zijn belangrijke onderdelen van mediation. Fijne eigenschappen die ik toe kan voegen aan de kwaliteiten die ik eerder al aanstipte. Ik voel al snel aan wat de onderstroom aan gedachten en gevoelens is. Dat helpt het proces op gang en zorgt ervoor dat u en de andere deelnemer(s), onder mijn begeleiding, in staat zijn te gaan zoeken naar de juiste oplossing.

Mediation Conflictbemiddeling Berkel en Rodenrijs Flexibel

Flexibele mediator uit Lansingerland

In de avonduren afspreken is een mogelijkheid. Wellicht is mediation dan makkelijker te plannen rondom uw werk- en/of privésituatie.

Mediation Conflictbemiddeling Berkel en Rodenrijs Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Na de opleiding en certificering tot professioneel mediator via Dialogue, vond ik het belangrijk om opgenomen te worden in het MfN-register. Juist om u die kwaliteit te kunnen bieden. Om daarvoor in aanmerking te komen heb ik een examen en assessment met goed resultaat afgelegd. Ik ben aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en mag mezelf dan ook MfN-registermediator noemen. Wat is het voordeel voor u? Een gekwalificeerde mediator moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken onder vastgestelde condities. Daarnaast is er een verplichting om kennis en vaardigheden continue op peil te houden. Dit waarborgt niet alleen het mediationproces, u bent er ook zeker van dat u plaats neemt bij iemand die haar vak goed verstaat.

Contact

Vraag direct uw gesprek aan