aanbod trainingen voor in de zorg

Trainingen voor de zorgsector

Zoals ik al eerder heb vermeld heb ik trainingen samengesteld voor binnen de zorgsector. Ook voor in het bedrijfsleven zijn deze thema’s goed toepasbaar!

Welke trainingen? Optie 1

Denk bijvoorbeeld aan wrijving of conflicten binnen je team. Jij als leidinggevende hebt daar  vast vaker mee te maken.

Hoe signaleer je dat en hoe kaart je dit aan? Wat is jouw rol en waar let je op als je beide werknemers met elkaar in dialoog wil laten treden? Hoe kan jij dit goed begeleiden en wanneer beslis je dat je hulp moet inschakelen?

Tijdens een korte, actieve training komen deze onderdelen aan bod. Theorie wordt afgewisseld met oefeningen.

Deze training heet: Bemiddelen bij spanning en conflicten binnen je team.

Optie 2

Deze training heeft alles te maken met grenzen. Mensen in de zorgsector, maar ook in het bedrijfsleven, ervaren prestatiedruk, werkdruk, willen ook aardig gevonden worden en zich niet laten kennen. Hoe zorg je dat je dicht bij jezelf blijft en je grenzen kan voelen? Hoe merk je dat je jouw grens hebt bereikt? Hoe signaleer je, erken je en handel je dan?

Kortom; een intenstieve, korte training waar we actief aan de slag gaan met voelen en doen! Alleen theorie is niet voldoende om dit te leren.

Deze training heet: Grip op je grens

Optie 3

Uiteraard zijn er nog meerder thema’s en bijbehorende trainingen.

Ervaart je personeel agressie? Denk bijvoorbeeld aan contact met patiënten binnen de zorgsector. En is het een idee om te leren hoe hiermee om te gaan?  Kies dan voor de training Agressie op de man.

Als je het idee hebt dat iemand het op jouw gemunt heeft, hoe reageer je dan? Wat zit er achter dit gedrag en hoe kan je dit ombuigen?

Ook in deze korte workshop wordt theorie afgewisseld met oefeningen. Dit om het ook echt te ervaren, waardoor je het kan toepassen in de praktijk.

Optie 4

Wat zou het fijn zijn om effectief om te leren gaan met conflicten. Zo heet de vierde training. Een beetje conflict en wrijving is niet erg. Sterker nog; juist goed. Anders wordt het een futloze werksfeer wat niet productief is. Maar teveel conflict is natuurlijk ook niet goed. Een gezonde spanning is dus prima.

Welke conflictstijlen zijn er en welke hanteer jij het meest? Hoe kun je hiermee manoeuvreren om tot een effectief resultaat te komen?

Dit wordt tijdens een korte training waarin theorie en oefeningen elkaar afwisselen je aangereikt.

Maatwerk

Trainingen/workshops worden afgestemd op de behoefte van de opdrachtgever en deelnemers. Graag ga ik met jou in gesprek om te kijken wat de wensen zijn. Mijn doel is om leuke, pakkende trainingen te organiseren waar deelnemers een actieve rol in hebben. Op die manier voel en ervaar je en is het toepasbaar in de praktijk.

We komen er vast uit!

Schroom niet om te mailen of bellen.

info@samennaareenoplossing.nl

06 3000 39 60

Laura Haket

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.