Open Coffee

Voor ondernemers; een Open Coffee

Als ZZP-er heb je een netwerk nodig en wellicht ook de gun-factor. Hoe doen anderen dat? En daarnaast; levert het wat op? Hoe pak ik het aan?

Wat is een Open Coffee?

Zoals het woord al zegt is het “open”. Het is toegankelijk voor ondernemers die op een ontspannen manier aan hun netwerk willen werken. Het is laagdrempelig en vrijblijvend. Iedereen staat open voor een leuk gesprek met een bakje koffie erbij en komt daar naar toe met dezelfde instelling. Dat maakt het makkelijk en leuk om contact te hebben.

Naast het feit dat je mensen leert kennen uit je eigen omgeving kan men kennis uitwisselen, ideeën bespreken, brainstormen, samenwerken en er kunnen bepaalde thema’s op het programma staan. Je steekt er dus ook nog iets van op!

Wat is mijn ervaring?

Ik was aan het zoeken naar netwerkborrels. Deze zijn echter formeler van aard en er zit een contributiebedrag aangekoppeld. Via een vriendin hoorde ik van het bestaan van de Open Coffee. Er bleek er zelfs een te zijn in mijn eigen gemeente! Bovendien is het gratis (uitgezonderd je genuttigde consumpties). Elke eerste maandag van de maand wordt Open Coffee gehouden in een ruimte van een restaurant. Je kunt jezelf via de site aanmelden (hier staat overigens ook het programma op), maar dat hoeft niet.

Ik heb besloten om de gok eens te wagen en ben daar binnen gestapt. Het was een stuk drukker dan ik had verwacht. Bij binnenkomst kregen we allemaal een badge om je visitekaartje zichtbaar aan je kleding te bevestigen. Ontzettend slim gedaan. Wel even spannend…..bij wie ga je staan, wat ga je vertellen? Eigenlijk vond ik vanzelf mijn weg en had ik al gauw aanspraak. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd en hebben een open houding.

Het thema van deze bijeenkomst was “pitchen”. Zo werden diverse ondernemers naar voren geroepen in om maximaal 90 seconden te vertellen wie ze zijn, wat ze doen en waarom. Dat leek mij ook wel wat! Immers was ik er nu toch! Helaas had ik me niet van te voren online aangemeld, dus zag het ernaar uit dat er geen mogelijkheid was. Toch mocht ik nog in de laatste resterende minuut mijn verhaal doen. Spontaan en zonder voorbereiding, maar het ging goed. Ik kreeg erg leuke reacties en complimenten. Het enige waar ik een steekje liet vallen is het vermelden van mijn bedrijfsnaam….Tja, ook dat gebeurt…Overigens vergeet ik dat volgende keer niet meer.

Resultaat

Ik heb toch zeker wat geleerd en ervaren op deze ochtend. Mijn eerste Open Coffee (Lansingerland) was absoluut voor herhaling vatbaar. Ik heb mezelf kunnen laten zien zoals ik ben, heb stappen gezet in netwerken en bekendheid creëren van mijn onderneming. Ik ben als mens weer gegroeid en wellicht komt er nog werk uit voort….Dat is nog even afwachten, maar wie weet?

Volgende keer is het thema: Je ideale klant aantrekken, hoe doe je dat? Deze wordt gegeven door een persoon uit de marketing en communicatie. Ook voor mij dus zeker interessant.

Nuttig? Jazeker!

Mijn tip; zoek op het web naar een Open Coffee bij u in de buurt!

Bron afbeelding: Pexels, Wendy Wei

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.